Contact: info@hengeleninbelgie.be  
Hengelen in België
 | home  | Contact  | 
 Ľ Visplaatsen
 Ľ Trailerhellingen
 Ľ Wetgeving Vlaanderen
 Ľ Wetgeving Wallonie
 Ľ Wetgeving noordzee
 Ľ Visdag verslagen
 Ľ Visvergunningen
 Ľ Vaarsnelheden Belgie
 Ľ Winkels
 Ľ Info
 Ľ Diensten
 Ľ Adverteren
 Ľ Aanmelden vislocatie
 Ľ WindkrachtU bent bezoeker
3332455<<Terug
Penn ijslandfestival 2014 - Maandag 25 augustus - terugreis - slot geplaatst op: 07/11/2014     
 


Penn IJsland Festival 2014

 

 

19t/m 26 augustus 2014

 

  

Zondag 24 augustus 2014
 Vandaag de laatste visdag, in eerste instantie wilden we het vandaag gericht op heilbot proberen. Dit werd ons echter afgeraden door visgids Henri, die ons vertelde dat het echt niet loont om er in deze periode van het jaar gericht op te vissen, niet dat je er geen kan vangen, maar de kansen zijn zeer gering.

We kregen wat info van Henri om het op een stek te proberen waar regelmatig grote vissen werden gevangen. Volgens Henri zaten er op deze stek gegarandeerd grote vissen alleen moet je het nodige geduld opbrengen en wachten tot ze actief worden. Na zeker 10 driften kwamen we niet verder dan een 30 tal vissen tussen de 7 en de 8kg. We probeerde het nog op een paar andere stekken, maar het lukte ons niet om vandaag een grotere vis te vangen. Toch lukte het vandaag nog een team om een kabeljauw aan te bieden van 17kg wat meteen ook de dag winnaar werd.

      

Vanavond ook de prijsuitreiking van het totale Penn IJsland festival 2014, een waar feest waar de winnaars van deze week gehuldigd werden, de winnaar kreeg van Raffie namens Penn International een waardebon uitgereikt van € 1000,00 aan hengelsportmateriaal. De winnaar van deze week werd Rick Sol van het Pro fish team met een kabeljauw van 29,80kg, op de tweede plaats gevolgd door Pedro Pruimboom van de Seawolves met een vis van 28,80kg en op de derde plaats Willy Jacobs met een vis van 26,7kg.

  

Na een speech van Jan van de Bovenkamp en Raffie ontvingen deze heren ook nog een mooie hengel namens Penn international. De vis van 27kg van François Ravays kwam niet in aanmerking voor het klassement omdat we die dag gebruik maakte van de hulp van visgids Henri Karier. Na weerom een heerlijke maaltijd (wat kan die man toch heerlijk koken) werd het een feestje met veel verhalen en gezelligheid in ons huisje, de visfoto’s werden nogmaals bekeken en bij een paar goede pintjes en de nodige sappige moppen van Jan en Gust werd deze dag in de vroege uurtjes afgesloten.

Morgen de laatste dag, in vissen hadden we niet veel zin meer, ze voorspelde immers weer zwaar weer.
 

Dinsdag 26 augustus
 

Onze laatste dag in Ijsland werd dan ook benut om eens lekker uit te slapen, Robby zorgde s’morgens voor een heerlijk English breakfast. De rest van de voormiddag namen we rustig de tijd om alles op te ruimen en de hengelspullen in te pakken, de boot te reinigen en de koffers te pakken voor de terugreis.

In de namiddag bezochten we het “Fox house” een plaatselijk restaurantje waar ze ook gewonde of verstoten poolvossen opvingen en verzorgden. Freddy de plaatselijke poolvos wist heel wat harten te verwarmen. Hier maakten we ook kennis met de heerlijke lokale visgerechten en het donkere roggebrood.

    


Na deze lekker maaltijd namen we de tijd om nog wat foto’s te nemen van de omgeving.
 

     
 

De namiddag was zo voorbij, we genoten nog een laatste keer van ons heerlijk avondmaal bij Amma habby, namen afscheid van deze mensen en moesten ons nog haasten om tijdig de bus te halen voor de terugreis richting het vliegveld van Isafjordur, vandaar uit naar de internationale luchthaven van Keflavik en van daar uit met de bus naar het hotel, iedereen snel naar bed, om 3.30u liep de wekker af om naar de luchthaven te vetrekken.
 

Nadat iedereen weer alle bagage bij zich had op Schiphol namen we afscheid van Linda en Raffie en de overige groepen.
 

Namens alle leden van de Robby fish specimen hunters Gust, Swa, Marc, Robby en ikzelf Luc, wil ik Linda en Raffie Cordes, Jan van de Bovenkamp en alle overige groepen bedanken voor deze fantastische en gezellige week. Raffie en Linda, de organisatie, de inzet en de zorg gedurende deze week was TOP!
 

Hartelijk dank en graag tot ziens bij een volgend festival, meeting of hengelsport evenement, wij komen in ieder geval terug naar het kabeljauw Walhalla van het Noorden!
 

Rest mij nog alle sponsors en teamleden van ons team te bedanken voor deze fantastische onvergetelijke week! Namens alle teamleden willen we ook Robby Florus van Robbyfish hengelsport te Wommelgem bedanken voor zijn sponsering en professionele omkadering gedurende deze week. ROBBY, BEDANKT JONGEN VOOR DEZE TOFFE WEEK !!!!
 

 

Luc De Lange<<Terug
© 2011 - hengeleninbelgie.be   
bsites websolutions
West Vlaanderen Oost Vlaanderen Antwerpen Limburg Vlaams Brabant Henegouwen Waals Brabant Luik Namen Luxemburg