Contact: info@hengeleninbelgie.be  
Hengelen in België
 | home  | Contact  | 
 Ľ Visplaatsen
 Ľ Trailerhellingen
 Ľ Wetgeving Vlaanderen
 Ľ Wetgeving Wallonie
 Ľ Wetgeving noordzee
 Ľ Visdag verslagen
 Ľ Visvergunningen
 Ľ Vaarsnelheden Belgie
 Ľ Winkels
 Ľ Info
 Ľ Diensten
 Ľ Adverteren
 Ľ Aanmelden vislocatie
 Ľ WindkrachtU bent bezoeker
3320039<<Terug
Penn ijslandfestival 2014 - Donderdag 21 aug.2014 geplaatst op: 01/10/2014     
 

 

Penn IJsland Festival 2014

 

19t/m 26 augustus 2014

 

Donderdag 21 augustus 2014

 

 

Zelfde ritueel vandaag, na een heerlijk ontbijt met de pan spek en eieren van Marc, iedereen snel naar de steigers, vis van de vorige dag lossen, tanken en nieuw ijs laden in de 2 grote bewaarbakken. Het weer was prachtig vandaag, zonnig, warm met 15°C en een nagenoeg spiegelgladde zee. Er werden nieuwe stekken opgezocht na het bestuderen van de waterkaarten.

 

    

 

Hier en daar werden er wat kabeljauwen gevangen maar echt wild was het niet, na de middag werden de vangsten wat beter, er werd veel vis gevangen maar allemaal vissen van rond de 7 a 8 kg. De grotere vissen konden we niet vinden. 

 

We vroegen ons af waar de andere visboten lagen want we hadden nog niemand tegengekomen van de collega vissers. De dag liep stillaan naar zijn einde, bij de steiger aangekomen bleken de meeste boten een topdag gehad te hebben met verschillende grote en zware vissen. Deze grote en zware vissen werden allemaal gevangen op stek 6. 

Verdorie hier waren wij niet geweest vandaag!


  

Blijkbaar waren de meeste boten op de hoogte van de goede vangsten op stek 6 en de meeste teams visten hier dan ook vandaag. Wij wisten echter niets van de goede vangsten en bleven stug doorvissen op stek 7 en 9. Bij de weging bleken er verschillende topvissen gevangen te zijn die de grote en de gewichten van de vorige dag ruim overtroffen! Lars ving vandaag als jongste deelnemer (15jaar) maar liefst een kabeljauw van 24,40kg, voorts ving Willy van de Seawolves een vis van 26,76kg, maar de absolute topvis werd gevangen door Rick van het team Pro Fish met een vis die 20 gram miste om de 30kg te bereiken!

 

      


 

Dit gewicht nog scherper stellen zou zeer moeilijk worden de komende dagen! Sommige teams vingen 400 tot 600kg vis vandaag.

 

Zwaar ontgoocheld van de gemiste kansen zakten we af naar onze bungalow.

Jan van de Bovenkamp was vandaag op pad geweest met visgids Henri Karier, hij vertelde ons dat hij zeer veel geleerd had vandaag en dat ze ook vele mooie vissen hadden gevangen tot bijna 20kg. Hij adviseerde ons van een dag met Henri op pad te gaan. Er werd even getwijfeld, want met visgidsen hadden we niet zo’n beste ervaring in het verleden. Robby boekte toch maar de gids voor de volgende dag. Het weerbericht zag er niet te best uit voor de volgende dagen, het werd dus een van de laatste kansen om nog naar open zee te kunnen gaan morgen.<<Terug
© 2011 - hengeleninbelgie.be   
bsites websolutions
West Vlaanderen Oost Vlaanderen Antwerpen Limburg Vlaams Brabant Henegouwen Waals Brabant Luik Namen Luxemburg